Terug naar het overzicht

Elektrische bedrijfswagens in stroomversnelling

13 december 2018

Nederland wordt internationaal gezien als een grote, belangrijke speler op het gebied van elektrische mobiliteit. Dieselslurpende stadsbussen worden in rap tempo vervangen voor milieuvriendelijke, emissiearme exemplaren. Vervuilende personenauto’s maken in het straatbeeld plaats voor innovatieve hybride- en elektrische uitvoeringen. Enerzijds omdat we de vurige wens hebben het milieu te beschermen, anderzijds spelen ook de aanmoedigingen vanuit de overheid – in de vorm van allerhande subsidies – een belangrijke rol. Elektrisch rijden wordt dubbel aantrekkelijk omdat u niet alleen het milieu spaart, u bespáárt ook. Privé zijn we al een poosje overtuigd, nu belandt ook de revolutie van elektrische bedrijfswagens in een stroomversnelling.

Laat milieuzones zakelijk succes niet afremmen

Milieuvriendelijk ondernemen staat hoog op het wensenlijstje van vele grote en kleine bedrijven. En daar hebben ondernemers een goede reden voor. Elektrische bedrijfswagens zijn niet alleen een sprekend groen visitekaartje, over slechts een paar jaar kunnen we niet meer zonder. Steeds meer binnensteden worden verboden gebied voor traditionele bedrijfswagens. Amsterdam, Den Haag en Utrecht lopen voorop in het doorvoeren van strenge milieuzones; en het duurt niet lang voordat elk stadscentrum in Nederland de diesel in de ban doet. Vanaf 2025 moeten alle Nederlandse steden emissievrij bevoorraad worden. Zaak voor uw zaak om u te verdiepen in het vervoer van de toekomst dus!

Van tekentafel naar de wereld van de toekomst

Ook steeds meer klanten hechten waarde aan milieubewust ondernemen. Dat merkt u in de praktijk, maar dat geldt ook voor de grote autofabrikanten. Na jarenlang testen, innoveren en verbeteren worden ambitieuze plannen voor toekomstige mobiliteit tastbare realiteit. Merken als Mercedes, Volkswagen, Renault, Peugeot en Ford maken er geen geheim van: de elektrische revolutie is in volle gang. Toonaangevende modellen krijgen er een milieuvriendelijk broertje of zusje bij. ‘E-mobility is de mobiliteit van de toekomst en die toekomst is nu’, klinkt het bij Volkswagen. Het merk bereidt een groot elektrisch offensief voor ‘In 2025 willen we wereldwijd meer dan één miljoen elektrische bedrijfswagens en auto’s verkopen. We maken de weg vrij voor de definitieve elektrische doorbraak.’

De Mercedes eVito en de Volkswagen e-Crafter

De eerste elektrisch aangedreven blikvanger – welke in tegenstelling tot sommige voorgangers wél voldoen aan de maatstaven van de moderne ondernemer – zijn in 2018 met veel tamtam gepresenteerd. Zo is de Volkswagen e-Crafter, die alléén in geluid minder is dat de populaire dieselvariant van VW, inmiddels leverbaar in Nederland. Ook Mercedes steekt zijn licht op. De eVito is weliswaar niet de eerste elektrische bedrijfswagen, maar wel de eerste in zijn klasse. Naar verwachting komt de ‘Mercedes onder de bedrijfswagens’ begin 2019 op de Nederlandse markt. Het leuke aan deze elektrische bedrijfswagens is dat alleen de aandrijving anders is. De laadruimte, het interieur en zelfs het exterieur zijn ouderwets goed.

Geen reden voor ‘lege-accu-angst’

Natuurlijk, we begrijpen dat u als ondernemer altijd onderweg wilt blijven en dat er op het gebied van reikwijdte nog ruimte voor verbetering is bij elektrische bedrijfswagens. Toch is er in Nederland geen reden voor ‘lege-accu-angst’. Inmiddels telt ons land meer dan 35.000 publieke oplaadpunten – een totaal dat elke maand bovendien aanzienlijk toeneemt. Daarmee behoren we, zo stelt de Rijksvoorlichtingsdienst, tot de top van Europa op het gebied van dichtheid van de laadinfrastructuur. Vindt u een bereik van zo’n 120 kilometer met een volle accu toch iets aan de lage kant? Heb dan nog even geduld. Het is slechts een kwestie van tijd voordat de elektrische en hybride bestelwagens de grens van een actieradius van 500 kilometer doorbreken.

2019: het jaar van de elektrische bedrijfswagens

Grote Nederlandse bedrijven zijn zich bewust van de voorbeeldrol die zij vervullen. Niet alleen op het gebied van duurzaam ondernemen, maar ook wanneer we kijken naar duurzame mobiliteit. Zo breidde logistiek dienstverlener PostNL het wagenpark onlangs uit met de Renault Master ZE. De eerste afname van vijftien elektrische Masters draagt bij aan het duurzaamheidsambitie van het bedrijf: uitstootvrije post- en pakketbezorging in 2025. Een bevestiging van wat we eigenlijk al wisten: 2019 wordt het jaar van de elektrische opmars. Uiteraard blijft Terberg Business Mobility de ontwikkelingen op de voet volgen en voegen wij op korte termijn elektrische bedrijfswagens toe aan ons assortiment, zodat ook u nóg duurzamer kunt ondernemen.

 

Delen via